Obszar zastosowania
- klienci kładą duży nacisk na świeżość zatem potrawy takie jak mięso mielone oraz tatar należy przygotowywać na oczach klientów do czego doskonale nadaje się kompaktowe urządzenie FW N22/82
- jeżeli w kuchni dominują świeże składniki o wysokiej jakości, mięso mielone, warzywa oraz inne produkty spożywcze należy przygotowywać "à la minute" (na zamówienie)
Cechy szczególne
- delikatny proces krojenia dzięki zastosowaniu wała ślimakowego, dostępnego dla wszystkich systemów krojenia zgodnie z przepisami przyjętymi w handlu
- solidne urządzenie z wysokim stopniem ochrony, który zapewnia długą żywotność wilka do mięsa; obudowa urządzenia oraz obudowa ślimaka zostały wykonane ze stali szlachetnej
- obsługa urządzenia od frontu oraz możliwość wymiany obudowy ślimaka gwarantuje przestrzeganie wszystkich wytycznych higienicznych
- grubościenna szalka na produkt spawana bez spoin
Napięcie
- 230 V prąd zmienny jednofazowy
- 220 V / 400 V prąd zmienny trójfazowy
Tworzywo obudowy
- stal szlachetna, nierdzewna
Powierzchnia ustawienia (dł. x szer.)
- 215 x 305 mm / 8,5" x 12,0"
Max. wymiary (dł. x szer. x wys.)
- 365 x 349 x 478 mm / 14,4" x 13,7" x 18,8" (mała tacka do nakładania produktu)
- 423 x 443 x 478 mm / 17,7" x 17,4" x 18,8" (duża tacka do nakładania produktu)
Pojemność tacki
- 8,3 l / 2,2 G (mała tacka do nakładania produktu)
- 13,5 l / 3,6 G (duża tacka do nakładania produktu)
Maksymalna wydajność
- do 350 kg/h (771,6 lb/godz.)
Stopień ochrony