Obszar zastosowania
- zakłady mięsne oraz markety z działami świeżymi, gastronomia oraz firmy cateringowe korzystają z wariantu urządzenia FW N32/98, z pomocą którego przetwarzają do 1.100 kilogramów mięsa na godzinę
- w wersji stołowej lub jako urządzenie wolnostojące, wilk sprawdzi się zarówno na zapleczach jak i w kuchniach gastronomicznych
- wilk jest przewidziany zarówno do pracy w trybie ręcznym z małymi ilościami produktu jak i do pracy w wymagającym środowisku produkcyjnym
Cechy szczególne
- wyjątkowo duża, jednoczęściowa szalka napełniająca z lejkowatym otworem wlotowym
- delikatny proces krojenia dzięki zastosowaniu wała ślimakowego, dostępnego dla wszystkich systemów krojenia zgodnie z przepisami przyjętymi w handlu
- solidne urządzenie z wysokim stopniem ochrony, który zapewnia długą żywotność wilka do mięsa; obudowa urządzenia oraz obudowa ślimaka zostały wykonane ze stali szlachetnej
- możliwość wymiany obudowy ślimaka gwarantuje przestrzeganie wszystkich wytycznych higienicznych
- wkłady tnące z przykrywką wkręcaną to prosta obsługa oraz jednakowe rezultaty pracy wilka
- grubościenna szalka na produkt spawana bez spoin
- cichy silnik cechujący się długą żywotnością
Napięcie
- 220 V / 230 V / 400 V / 425 V prąd zmienny trójfazowy
Tworzywo obudowy
- stal szlachetna, nierdzewna
Powierzchnia ustawienia (dł. x szer.)
- urządzenie w wersji stołowej: 515 x 316 mm / 20,3" x 13,2"
- urządzenie w wersji wolnostojącej: 521 x 360 mm / 20,5" x 14,7"
Max. wymiary (dł. x szer. x wys.)
- urządzenie w wersji stołowej: 521 x 360 mm / 20,5" x 14,7"
- urządzenie w wersji wolnostojącej: 880 x 520 x 1125 mm / 34,6" x 20,5" x 44,3"
Pojemność tacki
Maksymalna wydajność
- do 1100 kg/h (2425,1 lb/godz.)
Stopień ochrony