-0%
napięcie | 230 |
wysokość | 290 |
szerokość | 364 |
moc | 400 |
pojemność | 13 |
productCode | 225264 |
basePrice | 1199.00 |
categoryId | 618 |
productId | 6027 |
długość | 335 |
Urządzenie Sous Vide pozwala na przygotowanie wybornych potraw o bogatym smaku i konsystencji, których nie da się osiągnąć innymi znanymi metodami. Żywność nie traci aromatu ani wartości odżywczych, zachowuje witaminy, naturalne soki i pozostaje delikatna i soczysta. Metoda sous vide to jeden z najbardziej wydajnych sposobów wykorzystania zalet gotowania w niskiej temperaturze. w ten sposób można przygotować mięso,ryby, warzywa, a nawet owoce – wystarczy tylko ustawić odpowiednią temperaturę, a resztą zajmie się urządzenie. Stała niska temperatura zapewnia równomierne ugotowanie, a przy poprawnie ustawionej temperaturze potrawa nie może się nie udać. W przypadku gotowania w woreczku próżniowym, naturalne aromaty i soki wprowadzane są do żywności dając w efekcie wyśmienity smak i idealną konsystencję. Zastosowanie urządzenia Sous Vide optymalizuje pracę w kuchni. Żywność można przygotować z kilkugodzinnym albo nawet kilkudniowym wyprzedzeniem. Po przygotowaniu żywności można ją pozostawić w urządzeniu do momentu podania – żywność można tak zostawić na kilka godzin a nawet dni bez ryzyka zepsucia. Nawet najgrubsze kawałki mięsa zyskują miękkość i stają się soczyste.
Cechy produktu:
– Urządzenie do gotowania potraw zapakowanych w woreczki próżniowe
– Obudowa wykonana w całości ze stali nierdzewnej
– W zestawie separator, 4 przekładki ze stali
nierdzewnej
– Bardzo precyzyjny termostat z możliwością
regulacji temperatury od 45°C do 90°C
– Z uchwytami i kranem spustowym
– Możliwość szczelnego zamknięcia dzięki pokrywie
z uszczelką silikonową